Torsdag overtar entreprenørselskapet AF-gruppen ansvaret for transportoppdrag og vedlikehold i gruveanlegget Svea Nord på Svalbard.

De tar over for Leonard Nilsen og Sønner som i flere år har hatt ansvaret for transport og vedlikehold i gruva.

Det er nå klart at flertallet av de LNS-ansatte har sagt ja til å fortsette hos AF-gruppen når de tar over, melder NRK på sine nettsider.

Det har allerede vært forhandlinger for betingelsene til de 40 ansatte i LNS, og AF-Gruppen viderefører tariffavtalene til LNS.

Siktet for korrupsjon

Gruveselskapet Store Norske, som driver Svea Nord-gruva på Svalbard, valgte i mars å si opp kontrakten med LNS, en kontrakt som skulle løpe frem til 2021.

Årsaken var at LNS var siktet i korrupsjonssaken mot tidligere direktør i Store Norske, Robert Hermansen.

Gikk til sak

Alle siktelser mot LNS ble senere frafalt. Etter at selskapet ble frikjent, gikk LNS til sak mot Store Norske. De krevde å få bli i Svea Nord til voldgiftssaken mellom de to selskapene ble avgjort i 2012.

Dette fikk de avslag på i Nord-Troms tingrett.

AF-Gruppen er Norges tredje største entreprenørselskap. De har inngått en kontrakt på fem år, med opsjon på vider to år. De fikk kontrakten foran tre andre selskaper, melder NRK.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!