Skanska fortsetter der de slapp i Bjørvika og tar nå fatt på del to i utbyggingen av E18 gjennom Oslo sentrum. Skanska har nettopp avsluttet sin del av førsteetappen i E18-prosjektet, som blant annet omfattet den mye omtalte senketunnelen i Bjørvika.

Dronning Eufemias gate skal bli en 700 meter lang og 43 meter bred aveny mellom Prinsens gate og Bispegata, og vil bli en av de flotteste gatene i Oslo.

Prosjektet innebærer blant annet at "trafikkmaskinen" Bispelokket blir fjernet. Gaten omfatter to pluss to kjørefelt, to fortau, fire grøntrabatter med trær og toveis trikkespor.

Prosjektet omfatter også Kong Håkon 5.s gate, deler av Langkaigata, ombygging av deler av Nylandsveien bru, samt noen ombygginger i Prinsens gate og Strandgata.

- Byutvikling er et av satsingsområdene i Skanska Norge, og dette er et prosjekt som passer godt inn i prosjektporteføljen vår. Prosjektet bidrar til å gi en betydelig ansiksløftning i området rundt operaen.  

Vi får brukt den solide kompetansen i selskapet på en god måte, og er glade for at Statens vegvesen har valgt oss som samarbeidspartner, uttaler administrerende direktør i Skanska Norge, Petter Eiken i pressemelding.

Ferdigstillelse av prosjektet er i løpet av juni 2015.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!