Dr. techn. Olav Olsen er et av Norges ledende rådgivende ingeniørmiljø innen konstruksjon og marin teknikk. I tillegg er selskapet ledende i verden innen prosjektering av offshore betongkonstruksjoner. Selskapet hadde i 2010 en omsetning på 101 MNOK og rundt 80 ansatte.

- AF Gruppen er en meget dyktig og seriøs aktør med mange koblingspunkter mot vår egen virksomhet. Vi har stor tro på at man gjennom et tettere samspill mellom det prosjekterende og utførende leddet kan utvikle mer effektive og kostnadsbesparende løsninger som til syvende og sist kommer kundene til gode.

For Dr. techn. Olav Olsen er det også svært viktig at vi i prosessen bevarer vår posisjon som uavhengig rådgiver. Vi skal fortsatt jobbe med et mangfold av kunder og prosjekter, sier Jan Moksnes, styreleder i Dr. techn. Olav Olsen.

- Dr. techn. Olav Olsen er et anerkjent selskap med engineeringkompetanse innenfor flere av AF Gruppens kjerneområder. AF Gruppen har evne og vilje til å bygge videre på dette fundamentet, og vi skal sammen søke å finne nye måter å skape verdier på.

Dr. techn. Olav Olsen har ved flere anledninger vist at de evner å tenke nytt og annerledes, og vi ser på et eierskap i selskapet som en spennende mulighet. Selskapet vil fortsette som et uavhengig engineeringmiljø, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!