Det er Store Norske Spitsbergen Grubekompani AS som har tildelt Veidekke Entreprenør AS kontrakten, som har en verdi på 196 millioner kroner ekskl. mva og opsjoner.

Store Norske Spitsbergen Grubekompani AS planlegger en videreutvikling av kullgruvedriften i Svea. Første trinn i denne utviklingsplanen er åpning av en ny gruve i Lunckefjell. Denne kullgruven vil være en naturlig fortsettelse av dagens gruvedrift i Svea Nord.

Kontraktsarbeidene består i hovedsak av 2,8 km vei over Marthabreen, utfylling for daganlegg, tunneldriving, vann og avløpssystemer, strømforsyning og daganlegg med bygninger og konstruksjoner.

Lunckefjell ligger nordøst for Svea Nord og inneholder 8,2 millioner tonn salgskull.

Store Norske Spitsbergen Grubekompani har planlagt oppstart i Lunckefjellgruven 1. september 2013. Dette betyr at alle infrastrukturanlegg som inngår i denne totalentreprisen i hovedsak skal bygges ut gjennom hele 2012 og avsluttes i løpet av sommeren 2013.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!