På oversikten over hva selskapet fra Vestfossen, ikke langt fra Drammen, utfører står det blant annet at de driver som stål- og maskinentreprenør. Videre nedover oversikten kan vi lese at de utfører blikkenslagerarbeider, sveising og maskinering, konstruksjonsarbeider, betongrehabilitering, fundamentering, boring, grunnarbeider, masseforflytning, brøyting, anleggsgartnerarbeider, rivning, transport osv., med andre ord et allsidig selskap - eller multifirma. Med så mange forskjellige arbeidsoppdrag, settes det store krav til utstyr og maskiner for at disse kan kun brukes til å løse mange forskjellige oppdrag.

Da selskapet skulle gå til anskaffelse av ny 6-tonns hjullaster leverte Thore-Erik Rype en liste med spesifikasjoner til flere maskinleverandører og ba om tilbud. Dette resulterte i kjøp av Venieri 5.63B fra Hymax AS og nylig ble maskinen overlevert til Thore-Erik og sønnen Anders Rype.

- Frode Andersen (selger hos Hymax, red.anm.) var den første til å levere oss et samlet tilbud på maskin og utstyr, sier Thore-Erik. Dette, sammen med at de hadde fått et veldig godt inntrykk av maskinen, førte til at selskapet ble den første kunden av denne modellen i Norge.

Listen over tilleggsutstyr på maskinen er lang og inneholder blant annet aircondition, hydraulikkuttak bak, strømuttak foran og bak, lysbjelke på taket, luftjustering av førersete, Defa-pakke, vikeplog, klappvingeskuffe, snøskuff, hydrauliske og manuelle pallegafler, tømmerklo, feieaggregat, lasteskuffe m.m.

- Dette er den første Venieri 5.63B i Norge og den første hjullaster jeg noen gang har levert med så mye tilleggsutstyr, sier Frode Andersen hos Hymax AS.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!