Det påstått ulovlige prissamarbeidet skal ha foregått under byggingen av sju bruer i Nordland fra 1994 til 2000 med en kontraktsverdi på 650 millioner kroner.

Saken ble anmeldt av Konkurransetilsynet i 2003.

Nå har Statens vegvesen inngått forlik med to av entreprenørene: Skanska Norge AS og Veidekke ASA. De har gått med på å betale til sammen seks millioner kroner hver i erstatning til staten og Nordland fylkeskommune.

- Jeg er glad for at vi i forhold til disse selskapene nå legger en vanskelig sak bak oss, sier veidirektør Terje Moe Gustavsen.

Det er imidlertid fortsatt tvist med entreprenørselskapene NCC Construction AS og Reinertsen AS. Ifølge en melding fra Vegvesenet i dag, er det tatt ut stevning med krav om erstatning mot de to byggigantene.

Han påpeker at forholdene som saken dreier seg om ligger rundt ti år tilbake i tid, og at mye har skjedd på dette området i denne perioden.

Han føler seg trygg på at forholdene i bransjen nå er ryddige og i pakt med gjeldende regelverk.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!