Det er Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF), Norsk Bergmekanikkgruppe og Tekna som arrangerer Tunneldagene, fra 15. til 17. september på Sundvolden hotell.

Det er to år siden tunnelfolket sist var samlet. I mellomtiden har norske tunneler gått fra "not" til "hot" i nyhetsbildet.

Raset i Hanekleivtunnelen julen 2006 utløste en enorm oppmerksomhet omkring tunneldrift og vedlikehold her til lands, og debatten fortsetter videre.

Norske tunneler står overfor omfattende oppgraderinger og konferansen presenterer noen av utfordringene i forbindelse med aktuelle prosjekter.

Mye har skjedd siden da, både i forhold til erfaringer og regelverk. Nå ønsker arrangørene igjen å samle tunnelbransjen for å gjennomgå og diskuterer erfaringene som er gjort, og hvordan dette påvirker hvordan bransjen skal jobbe fremover. Dette innebærer erfaringer knyttet til byggeprosesser og regelverk knyttet til sikkerhet og driftsperioden.

Nye begreper og rutiner er innført og medfører nye arbeidsområder. Erkjennelsen av at en moderne tunnel er et langt mer komplekst element enn selve hullet i fjellet blir tydeligere. Et av de tema som vil bli tatt opp på konferansen er framtidige muligheter innen teknologi.

Påmelding på www.tekna.no, www.bergmekanikk.com, www.nff.no

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!