Avtalen har en verdi på i størrelsesorden 450 millioner kroner, ekskusive moms. Arbeidet vil starte umiddelbart med å assistere Kildens arkitekter og rådgivere. Avtalen omfatter prosjektering og oppføring av kulturhuset med oppstart i februar 2009 og ferdigstillelse høsten 2011. Anbudet til AF-gruppen er hele 171 millioner kroner enn et anbud som ble forkastet i januar i år fra en annen anbyder.

Når Teater- og konserthuset Kilden åpner dørene på Odderøya i Kristiansand vil det få et bruttoareal på over 15.000 kvadratmeter. Bygget består av foajé, fire saler med mer enn 2.200 publikumsplasser, øvingsrom og fasiliteter for administrasjonen. Kilden vil bli tilholdssted for Agder Teater, Kristiansand Symfoniorkester og Opera Sør.

- Vi ser frem til et godt samarbeide med Kilden Teater- og Konserthus om å bygge et nytt kulturelt landemerke på Sørlandet. AF vil benytte sin brede erfaring med oppføring av tilsvarende kulturhus som Den Norske Opera og ballett, Oslo Konserthus og Kulturhuset i Halden, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!