Dumperen, som tilhører entreprenøren Gjermundshaug Anlegg AS, mistet signalforbindelsen. Den veltet av vegen og ned i elva Svåni i nærheten av Haukberget.

Den førerløse dumperen var ikke lastet, og ingen personer var i nærheten av maskinen da uhellet skjedde. Lokalt brannvesen ble straks tilkalt, og oljevernberedskap i regi av Forsvarsbygg og entreprenør ble umiddelbart mobilisert. Dovre kommune ble også varslet om saken.

Det ble gjennomført vellykket berging av dumperen i løpet av kvelden. Under overvåkning av brannvesen, entreprenør og Forsvarsbygg ble det kun påvist små utslipp av diesel i vann og på land i det dumperen ble tatt opp.

Målt svinn av diesel er om lag 10 liter. Oljevernutstyr i form av lenser og absorberende masse ble benyttet for å samle opp diesel i vann og på land. Forurensningen ble dermed i det alt vesentlige samlet opp og anses ikke å ha fått noen miljøkonsekvenser.

Anleggsarbeidene på Hjerkinn fortsatte i går.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!