Det var rett før jul i fjor at det ble inngått avtale mellom Lemminkäinen Norge AS og Mesta Konsern AS om at Lemminkäinen skulle overta alle aksjene i Mesta Industri AS (tidligere Mesta Asfalt AS og Mesta Stein AS). ?

Konkurransetilsynet har tidligere varslet at det hadde innsigelser mot oppkjøpet, men 16. mai kom avgjørelsen om at Lemminkäinen Norge AS likevel får overta alle aksjene hos asfalt-konkurrenten. Det skjer etter at partene selv foreslo salg av Lemminkäinens asfaltverk i Harstad. Dette tiltaket er ment å skulle sikre konkurranse i asfaltmarkedet i Nord-Norge.?

Fra tre til to

Det er likevel ingen tvil om at markedet blir enda mer konsentrert enn det har vært til nå.- Asfaltmarkedet i Nord-Norge er preget av høy konsentrasjon, og dette forsterkes ytterligere gjennom oppkjøpet ved at antall aktører reduseres fra tre til to, uttaler avdelingsdirektør Jostein Skaar i Konkurransetilsynet.

Større kapasitet

- Virksomhetene i Lemminkäinen Norge AS og Mesta Industri AS er i det alt vesentlige komplementære. Den samlede virksomheten får økt konkurransekraft, en styrket organisasjon og bedre geografisk dekning.

Ikke minst gir kombinasjonen av Lemminkäinens stasjonære asfaltfabrikker og Mesta Industris mange mobile anlegg en fleksibilitet som vil bli meget effektiv og hensiktsmessig for en rekke oppdrag.

Sammenslutningen setter oss dermed i stand til å konkurrere om oppdrag i nye områder, samt å ha større kapasitet til å utføre arbeider for eksisterende kunder, sier Finn Halvor Skaardal, adm. direktør i Lemminkäinen Norge AS i en pressemelding.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!