Fra 2002 til 2008 var Davik regiondirektør i Mesta, der han var leder for Region sør og øst innen drift og vedlikehold, mindre anleggsproduksjon og spesialproduksjon.

Davik var også administrerende direktør for tunnelselskapet Mika i 2008-2010, før han kom til Vegdirektoratet som sjefingeniør.

Davik er sivilingeniør-utdannet ved University of Surrey i England og Høgskolen i Ålesund, samt har mastergrad i ledelse- og managementfag fra Handelshøgskolen BI.

- Jeg gleder meg veldig til å ta tatt på jobben i Region sør. Jeg vet det er mange dyktige medarbeidere der. Det er en kjempefin forutsetning for å lykkes, sier Kjell Inge Davik. Han ser frem til å være med på å utvikle regionen videre, ikke minst i samarbeid med regionens fem fylkeskommuner, heter det i en pressemelding fra Statens vegvesen.  Davik tiltrer stillingen medio mai.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!