Vegvesenets krav til frostsikring kan vise seg ikke å være gode nok. I alle fall har det nå to år på rad oppstått store skader på nybygde motorveier på Østlandet, selv om entreprenørene bygger veier etter "boka". Samtidig har landsdelen opplevd lange perioder med vintertemperaturer som man må et godt stykke tilbake i forrige hundreår for å finne maken til.

Utbyggingsdirektør i Statens vegvesen, Lars Aksnes, sier i en kommentar til NRK Østfold at han ikke utelukker at dagens krav til froststikring kan være for dårlige. Nå skal en ekspertgruppe se på hva som har skjedd i forbindelse med d store telehivskadene på E18 i Østfold, på Riksvei 2 mellom Kløfta og Kongsvinger og på E16 fra Sandvika i retning Hønefoss. Veiene er bygget av forskjellige entreprenører.

- På nye veier skal det ikke forekomme telehiv. Derfor må vi finne ut av hva som har skjedd her, sier Aksnes til nrk.no.

I dag ble samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) "grillet" på telehiv-veiene i Stortingets muntlige spørretime. Kleppa forsvarte regjeringens veipolitikk, men la seg flat når det gjelder telehivet som har gjort store skader på E18 i Indre Østfold etter bare en vinter.??- Telehivet som er avdekket på E18 er fullstendig uakseptabelt, gjentok Kleppa flere ganger.?

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!