Bakgrunnen er at Konkurransetilsynet etterforsker mulige brudd på konkurranseregler i Midt-Norge.

- Etter det som er framkommet dukker mange spørsmål opp. Hva har egentlig skjedd og kan dette ha skjedd andre stede? Hvordan kan vi sikre at dette ikke skjer i framtida, spør vegdirektør Terje Moe Gustavsen retorisk.

I etterkant av NRKs reportasjer har bransjeorganisasjonene selv bedt om å bli gransket. Etter at Konkurransetilsynet konkluderer i sin etterforsøkning, tar Statens vegvesen ansvaret for å gjennomføre en granskning av bransjen.

- Bransjen skal være med å finansiere og skal bidra med full åpenhet i forhold til dokumenter, ressurser og folk. Men mandatet skal utarbeides av Statens vegvesen og vi skal styre oppdraget. Her skal alle steinene løftes på, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

Vegdirektøren mener at bransjens deltakelse er et signal på at den ser alvoret i saken og at bransjens omdømme står på spill.

- Vi har en absolutt nulltoleranse i forhold til brudd på regelverk. Det er grunnleggende for tilliten at det ryddes opp i eventuelt ukultur i bransjen, sier Gustavsen.

Vegvesenet vil i løpet av våren utarbeide oppdragsbeskrivelse som skal omfatte:

  • Gjennomgang i forhold til konkurranselovgivningens bestemmelser
  • Analysen av bransjens struktur i forhold til åpen og virksom konkurranse
  • Gjennomgang av bransjeaktørenes arbeid for å sikre seg mot ulovlig prissamarbeid og markedsdeling
Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!