Kjempekonsernet Hitachi, en verdensleder innen blant annet elektronikk og en av verdens fremste produsenter av anleggsmaskiner, sendte i dag - mandag - ut en melding der konsernet bekreftet skader, spesielt ved produksjonsanlegg i og rundt Ibaraki-regionen, der havnebyen Hitachi ligger.

Hitachi by ble rammet av en tsunamibølge fredag, men mye tyder på at bølgen her ikke var like stor og ødeleggende som den som traff land lenger nord.

Sikkerheten til de ansatte vil ifølge Hitachi, ha førsteprioritet og selskapet vil også samle opplysninger om status for skader på produksjonsanlegg. Også tilgangen på elektrisk energi vil bli overvåket, heter det i pressemeldingen.

Produksjonsanlegg der det er bekreftet skader på bygninger og anlegg:

  • Hitachi Ltd. Power Systems Company, Hitachi Works (Hitachi-shi, Ibaraki Pref.)
  • Hitachi Ltd. Urban Planning and Develpoment Systems Company, Mito Works (Hitachinaka-shi, Ibaraki Pref.
  • Hitachi Ltd. Information & Control Systems Company, Omika Works (Hitachi-shi, Ibaraki Pref.)
  • Hitachi Appliances Inc., Taga Office (Hitachi-Shi, Ibaraki Pref.)
  • Hitachi Automotive Systems Ltd. Sawa Works (Hitachinaka-shi, Ibaraki Pref.)
  • Hitachi Automotive Systems Ltd., Fukushima Works (Date-gun, Fukushima Pref.)

Hitachi fortsetter arbeidet med å bekrefte status på ansatte og deres familier som er rammet av katastrofen.

Fredag 11. mars etablerte Hitachi et hovedkvarter (Headquarters for Response to Large-Scale Earthquake) ved selskapets hovedkontori Chiyoda-Ku, Tokyo, ledet av Hitachi-toppsjef Nakanishi (President).

Hovedkvarteret skal lede aktiviteter rettet mot å skaffe støtte til rammede regioner og kunder, samt å samle informasjon om tap og skader på ansatte og deres familier, Hitachi-virksomheter og søke og finne passende mottiltak i forbindelse med jordskjelvet og tsunamien.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!