Basert på en fersk spørreundersøkelse blant alle landets fylker, slår MEF fast at forvaltningsreformen og økt veiansvar ser ut til å ha slått positivt ut.

Reformen har ført til flere stillinger innefor samferdselssektoren i nesten samtlige fylkeskommuner. Fylkene kan også i stor grad benytter seg av lånemulighetene gitt gjennom rentekompensasjonsordningen i statsbudsjettet. Det betyr at det åpner seg gode muligheter for investering i vei.

Likevel hadde 12 fylkeskommunene og Oslo kommune ubrukte midler til veibygging ved utgangen av 2010. Til sammen utgjør dette mer enn 650 millioner kroner.

Vel 800 bransjefolk er påmeldt til årets største samling for anleggsbransjen i Norge. Anleggsdagene, som i år arrangeres for 30. gang, er en unik anledning til å få anleggsbransjen i tale - her er "alle" samlet over tre dager med rikelig tid til både fagseminar, anleggsutstillingen "Leverandørmart'n" og sosialt samvær.

I dag, torsdag, arrangeres tre seminarer samtidig, VA-dagen, Sprengningsdagen og Ressursgjenvinningsdagen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!