Ekteparet Risa har ryddet og sprengt i sjøkanten i tilknytning til hytta si, noe Mandal kommune reagerte på. Saken havnet til slutt hos Økokrim som nå har ilagt forelegg på 300.000 og 75.000 som paret ifølge Dagens Næringsliv har vedtatt.

- Det mest alvorlige forholdet var et steinamfi i cirka ti meters bredde, med større planering i bakkant. I tillegg hadde de bygget en platting og utvidet bryggen noe, sier politiadvokat Tarjei Istad i Økokrim til dn.no.

Det var i fjor sommer at Mandal kommune beordret full stans i arbeidet rundt hytta til Risa, da det ble oppdaget at entreprenøren ikke hadde søkt om tillatelse. Risa søkte i ettertid Mandal kommune om å få beholde tiltakene de ikke hadde søkt om, men kommunen påla entreprenøren å fjerne de anlagte steintrappene og plattingene. Fristen til å tilbakeføre strandsonen ble satt til 1. oktober, ifølge dn.no.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!