Fortsatt er storebror i München verdens største anleggsmesse men den kinesiske lillebroren, som i år ble arrangert for femte gang, vokser med rekordfart. For to år siden samlet bauma China 112.674 besøkende fra 124 land og økningen fra 2008 frem til i åt er dermed på hele 33 prosent.

Mens vi i Europa er vant til å se på USA, Tyskland, Frankrike, Italia og Storbritannia som de store anleggslandene, gir listen over land med flest besøkende på bauma China et annet bilde. Her er mange av de "nye" fremadstormende økonomiene med for alvor. Etter Kina er det Korea, India, Japan, Russland, Malaysia, Brasil, Singapore, Thailand, Indonesia og Australia som følger på "ti på topp-lista".

Arrangørene av messen var naturlig nok storfornøyd med besøkstallene på messen. - Den enorme veksten i antall besøkende i tillegg til de gode tilbakemeldingene vi har fått fra utstillerne ga et imponerende bevis for at bauma China er den ledende forretningsplattformen for anleggsindustrien i Kina og Asia, forklarte Eugene Egetenmeir, adm. direktør i Messe München.

Han fikk støtte av viseformannen i Kinas råd for fremme av internasjonal handel - maskinutvalget, Zhou Weidong, som forklarte økningen med den raske veksten i det kinesiske markedet for anleggsmaskiner. - Vi er sikre på at både utstillere og besøkende har oppnådd det de var ute etter, bauma China ble en stor suksess.

Les mer om bauma China på tungt.no i dagene fremover og i neste nummer av AnleggsMagasinet (nr. 10-2010).

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!