Byggingen er allerede i gang på Bugøynesfjell nordvest for Kirkenes. Radaren vil bedre flysikkerheten i fylket. Flyradaren får en tvilling i Alta. Avinor mener radaren er en viktig milepæl i norsk luftfartshistorie. Avinor regner med at radaren er i drift i årsskiftet 2010/2011.

Entreprenøren setter opp radarbygget før Avinor setter på radomen og installerer det elektriske.

- Det har svært høy prioritet hos Avinor å sørge for kontrollert luftrom over hele Finnmark. Arbeidet som nå er i gang, er første steg på veien for en mer smidig, effektiv og sikker trafikkavvikling, sier Avinor.

- Vi synes det er positivt at valget falt på en lokal entreprenør som i skarp konkurranse med andre aktører til slutt vant anbudskonkurransen.

Bedrer flysikkerheten

I tillegg til å forbedre radardekning generelt i området, vil radaren særlig, etter Avinors mening, forbedre radardekningen ved inn- og utflygingsfasen til Kirkenes lufthavn, Høybuktmoen.

Anbudsfristen for byggingen av radaren i Alta går ut 25.august.

Avinor skal bygge 10 radarer innen utgangen av 2012.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!