Lars Jeistad led valgets kvaler for to år siden. Skulle han droppe Doosan og gå over til et annet merke? - Jeg må innrømme at jeg telte på knappene de par siste årene før Rosendal overtok. Det avgjørende for meg var at selger Jon Boye Lie ble med over, forteller Lillehammer-entreprenøren, som i alt har kjøpt 14 Doosan-gravere av Jon Boye.

Jeistad bestemte seg seg for å starte eget firma for over 30 år siden. Traktorgraver ble innkjøpt og i mange år utførte han småjobber rundt om i Lillehammer-distriktet.

Trives lokalt

I de 12 - 15 første årene var ikke maskinparken større enn at Jeistad selv klarte å betjene den. I tillegg til traktorgraveren hadde han en Åkerman H3 og en John Deere 3040 med boggihenger.

Nå er firmaet i ferd med å avslutte en stor jobb på Nordseter der de har stått for en stor del av grunnarbeidene på det nye Høgfjellia hytteområde, inkludert opparbeidelse av vei, grøfter og flere tomter. I dag har firmaet åtte ansatte, men de har vært oppe i 14-15 mann. - Finanskrisen har vært merkbar og vi har vært nødt til å redusere virksomheten noe. I dag ser jeg ingen grunn til at vi skal bli noe særlig større. Vi liker å drive på det lokale markedet. Vi produserer all masse selv og har en stor fordel av det, forklarer Lars Jeistad.

Volvo og Doosan

Mange av entreprenørkollegene i Mjøsbyen er trofaste Volvo-kunder. Lars Jeistad kjørte også Volvo og Åkermann i starten av karrieren. Han kjøper fortsatt Volvo hjullastere, men gravemaskinene er blitt knall oransje. - Vi har gravere fra 1800 kilo opp til 30 tonn. Alt er Doosan, bortsett fra en 5-tonner, forklarer Lars Jeistad, som har mer enn 30 år bak seg med anleggsmaskiner.

Lillehammer-entreprenøren er gårdbruker med 70 mål, har eget grustak på Hovemoen, driver med jordproduksjon og gjør mange jobber rundt om i Lillehammer-området.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!