Byggenæringen har store utfordringer foran seg. 15 000 arbeidsplasser rammes av nedgangen. 500 000 nordmenn er berørt av redusert byggevirksomhet.

- Vi snakker fort om at 10 000-15 000 arbeidsplasser kan bli berørt av nedgangen. Det må da være bedre for myndighetene å betale for å få gjort nødvendige arbeider enn å betale ledighetstrygd, er det retoriske spørsmålet til administrerende direktør Sverre Larssen i Byggenæringens Landsforening (BNL)

Larssen er oppgitt over myndighetenes behandling av en næring som teller en halv million arbeidere.

- Se på løftene om full barnehagedekning. De gikk ut med disse løftene uten engang å spørre oss om vi hadde kapasitet til å bygge. Nå har de muligheten. Byggenæringen er viktigere for samfunnsøkonomien enn politikerne er villige til å erkjenne. Nesten hele ledigheten på 90-tallet stammet fra byggenæringen.

- Men en nedgang i byggenæringen får konsekvenser for langt flere. Det blir mindre transport, det blir mindre produksjon og handel med byggevarer. Dermed blir det fort en halv million mennesker som blir berørt av en svikt i byggevirksomheten. Det er der Finansdepartementet tar så feil, de ser kun på utførende sektor og undervurderer derfor konsekvensene av en nedgang, sier Larssen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!