Årets arbeider omhandlet grunnarbeider med fjerning av gammel betong, masseutskifting, ny belegningsstein og asfaltering. I tillegg har en av plattformene foran en av hangarene fått et flunkende nytt steindekke, og oppstillingsplassene eller "druene" for jagerfly er oppgradert.

-Arbeidene ble gjennomført på en meget kort tidsperiode, men vi kom i mål som planlagt, sier prosjektleder Randi-Grethe Pedersen i Forsvarsbygg.

Tilstede på markeringen var både representanter fra byggherren Forsvarsbygg, entreprenørene Thor Gjul AS , NCC Roads AS og Lintho Steinmiljø AS og ikke minst Luftforsvaret ved sjef for 138. Luftving, brigader Tom Georg Guttormsen.

Neste skritt i prosjektet vil være å legge nytt dekke på hoved-oppstillingsplassen for fly på stasjonen. Dette dekket er på hele 29.000 kvadratmeter. I tillegg skal det legges belegningsstein foran to av hangarene. Disse arbeidene er planlagt gjennomført neste år.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!