Det går frem av den siste resultatrapporten fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE) som også omtaler totalmarkedet for anleggsmaskiner - verden sett under ett.

Det sterke resultatet ble drevet frem av veksten i BRIC-landene (Brasil, Russland, India og Kina), som sto for en vekst på hele 44 prosent i juli, august og september. I Europa økte markedet med 16 prosent, Nord-Amerika steg med 25 prosent og Asia med 29 prosent. Øvrige internasjonale markeder opplevde en økning på 57 prosent, mye takket være en rask gjeninnhenting i det russiske markedet. Det økte med hele 486 prosent, men fra et veldig lavt nivå.

I år er det ventet at det europeiske markedet vil øke med 10 prosent, mens Nord-Amerika er ventet å øke med et sted mellom 5 og 10 prosent. Asia og internasjonale markeder er ventet å øke med 50 prosent, noe som er bedre enn tidligere prognoser som antydet et sted mellom 30 og 40 prosent økning i Asia og 40 prosent i øvrige internasjonale markeder inneværende år.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!