I følge Tyrolit er dette det eneste internasjonale mesterskapet for betong-hullborere. De beste deltagerne fra fem gjennomførte kvalifiseringer i Sverige, Norge og Danmark, samt den nåværende europeiske mesteren Kim Guldbaek, gjorde sitt ytterste for å vinne og dermed kunne få delta for sitt land i det europeiske mesterskapet som går av stabelen i januar 2011 i Østerrike.

Dansken Kim Guldbaek (Nordjysk Diamantboring og Skær APS) beviste på nytt sin yrkeskunnskap, sine konkurransenerver og sitt engasjement, og fikk en fjerdeplass totalt i de nordiske mesterskapene. Med tiden 2.08.10 i delkonkurransen veggsaging hadde han den nest beste tiden, men denne gangen holdt det ikke helt inn for Kim.

Nå venter den europeiske finalen der det finnes en sjanse til revansje. Som høyest plassert i sine respektive land, skal følgende personer til Østerrike for å kjempe om den attraktive mestertittelen i Cutting Pro Competition: Steen Hjensen (MT Højgård), Danmark - 1. plass i nordisk finale, Kari Kataja (Kuusakoski OY), Finland - 6. plass i nordisk finale, Volker Sass (Rune Monsen AS), Norge - 7. plass i nordisk finale og Joakim Lenander (Nordisk Specialhåltagning), Sverige - 10. plass i nordisk finale

Årets utgave av Tyrolit Cutting Pro Competition viste profesjonelle, ambisiøse og svært seriøse deltagere med tekniske ferdigheter og konkurransenerver på høyeste nivå. Det er hyggelig å se at det som startet som en lek nå har blitt stadig mer alvorlig. Det er lite som skiller de oppnådde topptidene, og vi kan med sikkerhet si at det blir en spennende finale, alt kan skje, heter det i en pressemelding fra Tyrolit.

Alle som vil er naturligvis velkommen til å besøke konkurransen og se på eller hjelpe sine landsmenn med å ta hjem seieren. Utenom konkurransen kommer Tyrolit også til å arrangere en "husmesse" med demonstrasjoner av nye produkter, seminarer og andre aktiviteter.

Bildet ble tatt i forbindelse med den norske kvalifiseringen tidligere i år.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!