Den nye teleskoplasteren med modellbetegnelsen T6025 CC70, har en løftehøyde på 5,75 meter og lastekapasiteten er oppgitt til 2,5 tonn. Modellen blir lansert i forbindelse med landbruksutstillingen EuroTier 2010 som blir arrangert i Hannover, Tyskland, fra 16. til 19. november.

De beskjedne utvendige målene gjør maskinen forholdsvis enkel å transportere mellom forskjellige anleggsplasser. Ved interntransport kan teleskoplasteren forflytte seg i hastigheter på opptil 30 km/t.

I følge produsenten har de designet førerhytta med tanke på at føreren skal ha best mulig utsikt fra førerposisjonen. Store vindusflater skal sørge for 360 graders utsyn. Weidemann opplyser om at førerhytta har god lydisolering og de store vindusflatene består av sotet glass. Det er vinduspusser på både front- og bakruta.

Teleskoplasteren er utrustet med en 2.3-liters dieselmotor fra Deutz som yter 68 hk. Under kjøring i krevende terreng kan føreren koble inn differensialsperre (100 %) på forakslingen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!