Ag står for Agricultural og omfatter JCBs produksjon av traktorer, trucker, kompaktlastere, hjullastere og teleskoplastere.

Nils A. Mørk Maskin har de siste årene vært enerådende her til lands på import og salg av store Fastrac-traktorer, som i første rekke har gått til entreprenørmarkedet. Lena Maskin AS har i utgangspunktet fokus på landbruk, men håper at det nye agenturet kan gi bedriften innpass også på entreprenørsiden. Lena Maskin mener at det også skal være mulig å selge flere store JCB-traktorer til landbruket.

Lena Maskin får ansvaret for salg av JCBs Ag-linje i Buskerud, Oppland, Hedmark, Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag og Nordland. Nils A. Mørk tar seg av resten av landet. I Oslo skal de to kjempe om kundene.

JCB-virksomheten vil i stor grad bli drevet fra Lena Maskins anlegg på Rudshøgda i Hedmark. Trond Wiker skal lede salget av JCB hos Lena Maskin AS.

Endringen innebærer også at Rosendal Maskin AS fra nå av kun skal selge anleggs- og industrimaskinene til JCB. De har tidligere også vært importør av JCBs kompaktlastere og landbruksrelaterte hjullastere.

JCB er blant verdens tre største industrimaskinprodusenter med 7000 ansatte, fordelt på fire kontinenter. Produktene selges gjennom 1500 forhandlere i 150 land.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!