En sikkerhetsuke som omfatter 49 000 mennesker i 15 land startes i dag. Sikkerhetskampanjen innebærer at ansatte på over 10 000 byggeplasser og kontor vil være innvolvert i en ekstraordinær innsats for å forbedre sikkerhetsarbeidet. Det skal også innvolveres tusentalts kunder, underentreprenører, leverandører og partnere. I følge Skanska selv gjør dette kampanjen til verdens største sikkerhetskampanje for arbeidsplasser.

Nullvisjon

Formålet er i følge pressemeldingen å forbedre sikkerheten på selskapets byggeplasser, forebygge ulykker og bidra til å oppnå Skanskas visjon om null ulykker på prosjektene deres.

- Sikkerhet kommer foran alt annet. Det er uakseptabelt at mennesker i vår bransje risikerer liv og helse når de utfører sitt daglige arbeid. Derfor er Skanskas sikkerhetsuke en viktig satsning. For å unngå ulykker må alle våre ansatte, underentreprenører og samarbeidspartnere delta i planleggingen mot sikker og effektiv produksjon. Dette er helt avgjørende for at vi skal nå vårt mål om null ulykker, sier Petter Eiken, adm.dir. i Skanska Norge AS.

Byggebransjen er tradisjonelt en av de farligste bransjene å jobbe i. Omtrent 40 % av alle dødsulykker på arbeidsplasser skjer i denne bransjen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!