Dalsfjordsambandet skal sørge for en fergefri vei mellom Eikenes i Askvoll kommune og Dale og Sætenes i Fjaler kommune i Sogn og Fjordane.

Prosjektet NCC Construction nå er tildelt er en av de tre entreprisene i Dalsfjordsambandet. I denne entreprisen inngår bygging av til sammen ca. 5,2 kilometer vei og 4,2 kilometer med tunnel, på begge sider av Dalsfjorden. I tillegg omfattes også etablering av avkjøringer, sideveier samt sprengingsarbeid for fundamentene til hengebrua som skal bygges over selve Dalsfjorden.

- Vi synes dette er en veldig interessant jobb, og gleder oss til å være med på å lage en ny fergefri strekning som vil lette kommunikasjonen mellom Askvoll og Fjaler kommune, sier distriktssjef Knut Liavaag i NCC Construction, Distrikt Spesialprosjekt.

Anleggsarbeidene starter i løpet av september, og NCCs del av prosjektet skal være ferdig i desember 2012. Dalsfjordsambandet skal etter planen stå ferdig sent på høsten 2013.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!