I en kommentar til klassekampen synes han det er trist og bekymringsfullt at krisen i den greske økonomien fører til at myndigheten går til angrep på de faglige rettighetene. Retten til å streike er helt fundamentalt, kommenterer han. Det at den nå brytes, forteller noe om hvor alvorlig situasjonen er i Hellas. Han tar for øvrig for gitt at en samlet norsk fagbevegelse fordømmer dette, sier Hansen til Klassekampen. Han mener myndigheten i Hellas burde valgt å samarbeide med arbeidstakerne i stedet for å angripe de faglige rettighetene.

Tvang

Den greske regjeringen tok i går i bruk en spesiell unntakslov for å tvinge transportarbeidere til å avbryte streiken. Det er fjerde gang siden slutten av det militære styre i 1974 at unntaksloven er tatt i bruk. Statsminister Georgios Papandreou gjorde det ifølge The Guardian ikke med lett hjerte.

Les saken her.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!