Men dette utstyret enger seg kanskje ikke til den gjennomsnittlige hagepletten foran huset, dette er klippere i tungvektsklassen. Og når det gjelder å ha store gressplener kvalifiserer vel Gardermoen ganske greit? For å hjelpe seg med å holde tilveksten på grøntarealene nede, har nemlig Oslo Lufthavn gått til anskaffelse av to Spearhead Multi Cut 620 rotorslåmaskiner. Slåmaskinene som er levert av Sigurd Stave Maskin AS, er beregnet for bruk på traktorer på inntil 350 hk. Multi Cut har fem rotorer med tre kniver pr rotor. Klippehøyden kan justeres fra 15 til 280 mm og de "sugende" knivene klipper effektivt også i traktorens hjulspor.

Slåmaskinene som Oslo Lufthavn har gått til anskaffelse av har en arbeidsbredde på 6,2 meter, men Multi Cut kan leveres i arbeidsbredde på opptil 8,2 m. Med en arbeidshastighet på inntil 15 km/t burde jobben med å klippe gresset, selv på det store flyplassområdet, gå relativt fort.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!