Volvos Super Eco Driver der om lag 1400 sjåfører i hele Norden har deltatt, ble altså vunnet av Thor Asbjørn Vigeland, eller "Appen" som alle kaller han. Konkurransen gikk ut på å kjøre så drivstofføkonomisk som mulig.

Kjempeartig

Selv synes han dette har vært kjempeartig, særlig fordi han meldte seg på nærmest som fleip. Etter at han gikk til topps i den lokale konkurransen hos Volvo-forhandleren Agder Motor Last og Buss AS, vant han også den regionale finalen, Så kom han blant de tre beste i den nasjonale finalen og så til slutt vant han den store nordiske finalen i Göteborg. Det har i alt vært 1400 sjåfører med på konkurransen fra hele Norden. En imponerende prestasjon synes vi i tungt.

- Gravemaskinen skal jeg beholde, det er sikkert, sier Thor Asbjørn Vigeland Larsen i en kommentar etter prisoverleveringen.

Gravemaskinen, til en verdi av noen hundre tusen kroner, er en topp spesifisert minigraver, EC27 fra Volvo Construction Equipment. Maskinen er dekorert med symbolene til konkurransen og på døren står det "Appen, Nordens beste sjåfør". Firmaet han jobber i, i MBT Vigeland Transport AS i Mandal, driver blant annet med avfalls-sortering og Thor Arne viste etter premieutdelingen at han har sittet bak spakene i en gravemaskin før.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!