Kolonnene med vogntog vil ha politieskorte under transporten. Det er beregnet til sammen 8 turer mellom kaia og leiren for hver av de to skipslastene.

- Vi regner ikke med at dette skal føre til noen problemer for trafikken ellers, men vi håper andre bilister tar hensyn så vi får til en smidig avvikling, sier Terje Paulsen fra entreprenøren Consto AS.

Boligbygging

De 58 nye befalsboligene etableres i den gamle Artillerileiren på Setermoen og skal inneholde leiligheter fra 49 kvadratmeter opp til 145 kvadratmeter, der opp til fire personer kan bo sammen. Consto AS er entreprenør på prosjektet og kontrakten har en ramme på om lag 60 millioner kroner.

- Når vi får disse boligene innflyttingsklare i løpet av høsten, vil det være et viktig skritt i utviklingen av moderne og gode boliger for Hærens personell på Setermoen, sier Fagerheim.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!