Norgeslanseringen av Brokk 160 fant sted i lokalene til den norske Brokk-importøren Pentruder Norge AS, som holder til i Askim i Østfold. Pentruder Norge har i flere år levert utstyr for betongsaging og betongboring. Fra 1. januar i år overtok selskapet agenturet på riveroboter fra Brokk AB.

Selv om riverobotene er relativt nye i sortimentet til Pentruder Norge, er maskinene fra Brokk godt kjent på det norske markedet. De har i mange år blitt brukt til forskjellige riveoppdrag rundt om i Norge og det er ca 200 rivningsmaskiner fra Brokk i Norge.

Brokk AB ble etablert i 1982, men allerede på midten av 1970-tallet begynte grunnleggerne av selskapet å konstruere en rivningsmaskin.

Når modellen 160 nå erstatter 180, har selskapet totalt seks forskjellige modeller. Alle modellene produseres i Sverige og fabrikken produserer ca. 500 maskiner pr år. Selskapet har forhandlere i flere europeiske land, samt i USA, Australia og Kina.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!