Hasteleveranser gir mye unødvendig utslipp av CO2. Det fikk Valtra bevis for etter at de som den første store industrikunden i Finland ble med på DHLs GoGreen-tjeneste. DHL er en av Valtras viktigste logistikkpartnere.

- Vi fortsetter å delta i dette programmet, som de første fem månedene klart viste hvor mye som kan oppnås i forhold til å redusere CO2-utslipp, sier Matti Salminen, logistikksjef hos Valtra.

Programmet omfatter alle ekspressleveringer som DHL leverer til Valtra, primært leveranser av reservedeler. I tillegg bruker Valtra DHLs tjenester for containertransport, forsendelse av traktorer og lagerhold, forteller Salminen. Han sier at sier GoGreen-tjenesten reduserer utslipp av karbondioksid gjennom bedre ruteplanlegging og mer effektiv logistikk.

I tillegg kompenseres utslipp av karbondioksid med å plante trær og andre tiltak. 9. juni 2010 plantet DHL og Valtra trær for å binde karbondioksid på statseid jord i Padasjoki, Finland. Ifølge beregninger binder et enkelt tre 20 kilo karbondioksid i året, eller totalt 1000 kg over forventet levetid på 50 år. Disse prosjektene er i samsvar med Kyoto-avtalen

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!