Kunnskapssenteret skal stå ferdig høsten 2013, og blir et sentralt bygg for forskning og undervisning. Sykehusarealet omfatter infeksjonssykdommer, hud- og smertebehandling. NTNUs institutt for kreftforskning og molekylær medisin blir sentralt i Kunnskapssenteret, som vil romme et stort og et mindre auditorium samt universitetssykehusets hovedbibliotek. Hospitalets internundervisning hører også hjemme i Kunnskapssenteret.?Den gamle høyblokka skal rives før byggingen starter i mai 2011. Dette er en kontrakt et annet Veidekke selskap, Dokken AS, tidligere har vunnet.

- Vi er svært stolte over den tilliten Helsebygg Midt-Norge har vist oss. I denne konkurransen har vi fått full uttelling for vår kompetanse på samhandling gjennom det vi kaller "Involverende Planlegging" og på bygging av lavenergibygg. Her skal vi videreføre erfaringene fra Miljøbygget, som ble Årets Bygg i 2009, og sammen med Helsebygg Midt-Norge utvikle bruk av tredimensjonal prosjektering i vår arbeidsmetode, sier Ståle Brovold, distriktsleder for Veidekke Entreprenør i Trondheim.

Veidekke bygger også Trondheimsklinikken ved St. Olavs Hospital, hvor Rusbehandling Midt-Norge skal leie arealer. Veidekke starter i disse dager også bygging av Finalebanen P-Hus, et parkeringsanlegg for sykehuset, som bygges under bakken. Dette er en kontrakt på 42 millioner kroner som ble vunnet før påske. 

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!