- Vi er glade for at produksjonen nå trappes opp i Storbritannia slik at vi kan møte denne etterspørselen, sier Rune Pedersen i Land Rover Norge.

Mars 2010 var den beste måneden for Land Rover siden 1948. Selskapet solgte over 11.300 biler i Storbritannia bare i mars, noe som tilsvarer en økning på 67 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. I Norge økte salget med 15 prosent i første kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Det er modellene Discovery 4 og Range Rover Sport som er mest etterspurt i Norge.

For å møte den enorme etterspørselen oppretter Land Rover nå 275 nye arbeidsplasser ved selskapets fabrikk i Solihull i West Midlands i England. De nye arbeidsplassene skal besettes omgående. På fabrikken i Solihull produseres ikonet Defender, samt Discovery 4, Range Rover Sport og Range Rover. De sistnevnte modellene har hatt en salgsøkning på henholdsvis 58, 70 og 36 prosent globalt.?

Administrerende direktør i Land Rover, Phil Popham, sier at de nyopprettede stillingene er en direkte konsekvens av den fenomenale responsen i markeder i hele verden.

- Vi har ekstreme krav til kvalitet, og de nye arbeidsplassene vil sikre enda flere leveranser av luksusterrengbiler til kunder over hele verden, sier Popham.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!