For OBOS sin del betyr transaksjonen at de har økt sin eierposisjon fra 13,6 prosent til 28,8 prosent. Til Hegnar Online hevder de at et bud på hele selskapet dog er uaktuelt.

AF ble startet av Per Aftreth sammen med noen medarbeidere da de brøt ut fra Selmer i 1986. Senere fusjonerte de med Ragnar Evensen og ble børsnoterte.

I 2007 ga han seg som konsernsjef og overlot stafettpinnen til Pål Egil Rønn. Etter dette ville han ikke engang sitte i styret, meldte E24 dengang. Etter sigende begrunnet han avgjørelsen med gamle indianertradisjoner: - Den gamle høvdingen ble dyttet utfor et stup. Det er brutalt, men hensiktsmessig for stammen. Sjefsskifter skal skje brått, og man skal ikke dra med den gamle lederen, mente Aftreth.

Nå selger han altså sin del av livsverket, og den gamle høvdingen kan sikkert forsørge sin egen stamme på godt vis i årene fremover.

Selskapet har i dag omkring 2100 ansatte i Norge, Sverige, Polen og Kina.

Foto: AF-gruppen

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!