- Dette har ikke gått opp for meg ennå, jeg hadde ingen god følelse i den innledende runden, men fant roen i sluttfinalen. Men at jeg skulle gå til topps hadde jeg ikke drømt om, sier den stolte vinneren i en kommentar. Han kan fortelle at han høyst sannsynlig beholder førstepremien. Firmaet han jobber i, i MBT Vigeland Transport AS i Mandal, driver blant annet med avfalls-sortering og Thor Arne viste etter premieutdelingen at han har sittet bak spakene i en gravemaskin før.

I finalen brukte han 3,12 liter, mens andremann, en svensk sjåfør, kom tett bak med et totalforbruk på 3,22 liter.

Tre norske sjåfører deltok i den nordiske finalen. Espen Frey (45 år) fra Frogner i Akershus, som gikk til topps i den norske finalen for en måned siden, nådde ikke den endelige finalen under arrangementet i helgen. I finalen møttes to svenske og to norske sjåfører. Sammen med Vigeland Larsen kom også Christer Halfdansen fra Sande i Vestfold til den endelige finalen. Han endte til slutt på 3. plass i finalen med et totalforbruk på 3,27 liter.

Den nordiske finalen i Super Eco Driver ble gjennomført på Volvo Demo Center i Göteborg, der de tolv finalistene fra Sverige, Norge, Danmark og Finland kjørte en 8,5 kilometer lang og ganske kupert og svingete bane. I to innledende semifinaler konkurrerte finalistene i to ulike grupper som kjørte henholdsvis en Volvo FH 460 og en FH500 begge i 4x2- versjon med semitrailer og totalvekt 40 tonn.

Finalen med de to beste fra de to semifinalene, ble kjørt i en Volvo FH 540 bil og henger med en totalvekt på 46 tonn. Det ble en tett finale og spenningen blant finalistene var til å ta og føle på.

- Å bli nordisk mester i økonomikjøring er for en miljø- og økonomi-interessert fantastisk gøy, sier Thor Asbjørn Vigeland Larsen. - Volvos dieseleffektive motorer i kombinasjon med den lettkjørte og presise automatiserte girkasse I-Shift oppmuntrer virkelig til drivstofføkonomisk kjøring. Nå skal vi sette med fokus på å kjøre drivstofføkonimisk i firmaet, sier Thor Asbjørn.

For Volvo har Super Eco Driver-konkurransen vært en meget bra aktivitet.

- Vi har hatt omlag 1400 nordiske sjåfører som har konkurert og med det prøvekjørt våre biler ved arrangement på over 100 steder i Norden. I Norge deltok over 450 sjåfører. sier Torstein Magelssen, kommunikasjonsdirektør i Volvo Norge.

- Våre forhandlere har fått mange hundre nye sjåførkontakter som aldri før har kjørt Volvo og alle disse sjåfører har kunnet bli kjent med våre produkter, ikke minst våre nye førerhusinnredninger og Volvos spesielle I-Shift girkasse.

Under finaledagene i Göteborg fikk sjåførene også se Volvos lastebilfabrikk i Tuve, Volvomuseet, man fikk prøve å lære seg å kjøre minigravemaskin, man fikk prøve simulatorkjøring med Boije Ovebrink og mye mer.

Les også: Finalistene klare

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!