Prosjektet på Forus i Sola kommune blir på til sammen ca. 12.500 m² fordelt på seks etasjer, inkludert et treningsanlegg og parkeringshus. Arkitekt er Kvalvik & Kaada Arkitekter AS i Stavanger.

Prosjektet får miljø- og energielementer i form av bærende betongfasader og skal leveres som et energieffektivt bygg i energiklasse B. Betongelementene produseres i elementfabrikken til Block Berge Bygg AS på Klepp og leveres i delvis slipt sort betong overflate.

Kontorbygget skal være arbeidsplass for ansatte hos Global Maritime AS og PricewaterhouseCoopers AS.

Byggestart er allerede nå i april, og bygget er beregnet innflyttet i september 2011.

- Med vårt konsept som bygger på mye egenutviklet teknologi og avansert bruk av betongelementer, er det alltid gledelig å vinne konkurranser som denne, sier administrerende direktør Yngvar Karlsen i Block Berge Bygg AS.

- Nok en gang ser vi at høyere grad av industrialisering gir økt konkurransekraft, hvor både direkte byggekostnader, energiøkonomiske løsninger og effektiv byggetid står sentralt, legger Karlsen til.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!