Rolf Grohs AS i Telemark har nylig fått overlevert en 3 akslet tippsemitrailer av typen Wielton SW38SB. Hengeren er produsert i kvalitetsstål Domex 700. Sideplatene i dumperkassen er spesialknekte i DOCOL 1000 stål, dette er en løsning som Wielton har patent på.

Dette stålet har en meget høy motstandsevne og bidrar til lang levetid, heter det i en pressemelding til tungt.no. Kvaliteten sørger også for at man kan gå ned i tykkelse uten at det går utover levetiden. Lav vekt blir derfor en av fordelene.

Dumperen måler hele 40 kbm volum. Egenvekt fra 8300 kg. Hengeren levers med 18 tonns kingpin for 3 akslet bil tilpasset norske forhold. Hele hengeren er robotsveiset og lakkeringen foregår i helautomatiske lakkeringsbokser.

Rolf Grohs AS skal benytte hengeren primært til slamkjøring, med storsekk i returlast. Det er montert på spesialtilpassede skvalpeskott og doble vibratorer.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!