Lastebilprodusentene har slitt i den globale finanskrisen. Mange har spurt seg hvordan lille Sisu i Finland har klart seg gjennom dette? Heldigvis har den finske lastebilprodusenten en militæravdeling, Sisu Defence, som sørger for ordreinngang. Nå har de nylig gjort ferdig en bolk på 60 miltærlastebiler, komplett med minebeskyttelse og det hele.

Lastebilene, som er 8x8-biler, er ellers godt sikret for å ta godt vare på militærpersonell som skal tjenestegjøre for det finske forsvaret, både i innenlands- og utenlandstjeneste.

Sisu har levert pansrede militærkjøretøy siden 1938 og har levert tusentalls kjøretøy til militært bruk i mange land.

I disse dager med liten ordrepågang fra det sivile marked i verden, viser Sisu styrke ved å levere utstyr som er av høyeste klasse innen sikkerhet for personell og fleksibilitet innen løsninger mot kunde.

Sisu setter snart i gang med ytterligere produksjon av over 200 nye militærbiler, men vil også forsøke å presse inn en produksjon av sivile biler imellom militærordrene.

Det norske forsvaret er også inne i en prosess der de ser på innkjøp av nye lastebiler. Det skulle ikke forundre oss mye om de også har sett nærmere på hva Sisu kan tilby. Kanskje norske soldater etter hvert kan skryte av at de har finsk "Sisu"?

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!