I Norrbotten i Sverige har politiet tatt initiativ til et nytt prosjekt for å redusere dieseltyveriene.

Den siste tiden har antall dieseltyverier skutt i været i traktene rundt Älvsbyn i Norrbotten. Mobile tanker og maskiner tømmes for diesel natterstid og tyvene jobber helt uforstyrret på anlegg når maskinene ikke går. Dette har pågått siden i sommer og spesielt vegentreprenører blir skadelidende.

Med tiden har man sortert ut hvor de fleste tyveriene pågår og laget en skisse over typiske risikoområder - altså plasser der tyverier ofte foregår.

Når entreprenørene er på jobb i dette området, skal de nå informere politiet om hvor de er og hvor lenge de blir værende på plassen. Med dette som utgangspunkt har politiet en større mulighet til å bevoke anleggene når arbeiderne ikke er der.

Om dette blir en suksess eller ikke, gjenstår å se. Det er uansett et skritt i riktig retning. Og det er et signal om at problemet kanskje etterhvert kan tas på alvor. I dag skjer alt for mange tyverier som bare blir henlagt eller ikke fulgt opp fordi de enkeltvis er for små.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!