Som de fleste innen anleggsbransjen har også aktørene i utleiebransjen fått merke finanskrisen. De fleste har hatt en omsetningsnedgang i både 2008 og 2009. Prognoser viser at 2010 også vil bli et tøft år, men de fleste tror på en moderat økning.

Utleiekonferansen samler i overkant av 200 deltakere, som er omtrent samme antall som i fjor. I år er det flere foredrag vedrørende temaet leie kontra eie - fordeler og ulemper. Arrangørene har samlet bedriftsledere, økonomer, leverandører, sluttbrukere og ikke minst utleiere til å belyse de forskjelllige utfordringene og mulighetene som bransjen står ovenfor. I tillegg til foredragene har konferansedeltakerne mulighet til å møte flere maskin- og utstyrsleverandører i utstillingsområdet.

Styreleder i Norsk Utleieforening, Ove Lunde, ønsket torsdag morgen velkommen til årets konferanse. Han viste til en undersøkelse som var gjennomført blant foreningens medlemsbedrifter, hvor et av resultatene viste at to av tre forventer økt aktivitet i 2010 og at det råder en dempet, men forsiktig optimisme.

Norsk Utleieforening mener at det mer enn noen gang er viktig å være proaktiv og bevisst på hva som venter bransjen av eventuelle trusler og nye muligheter i tiden fremover. Årets konferanse har en ambisiøs intensjon om å gi deltakerne oppdatert innsikt i hva som skjer i utleiemarkedet og ikke minst med norsk økonomi på kort og litt lengre sikt.

På torsdag var hovedtemaet problemstillinger rundt outsourcing versus eie egen maskin- og utstyrspark. Det var også et foredrag av sjefsøkonom Tor Steig fra NHO om hvordan det står til med norsk økonomi og hva han tror om fremtiden.

I dag, fredag, blir det satt fokus på maskin- og utstyrssalget i Norge, finansieringsalternativer, innbytteordninger og auksjonsformer.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!