CityCat 2020 er Bucher Schörlings kompaktfeiemaskin i 2 m3-segmentet. Maskinen er fortsatt midjestyrt, men den har gjennomgått noen forandringer på blant annet førerhuset og motoren har fått partikkelfilter, og tilfredsstiller utslippskravene til Euro5.

De mest iøynefallende endringene utvendig er mindre A-stolpe og større glassflate på førersiden. Dette gjør at føreren har optimal sikt ut på 3. kost. Andre utvendige endringer er arbeidslys montert i forkant på taket på førerhuset, nytt dørhåndtak, smalere speilholder på førersiden og ny plassering av luftinntaket bak på førerhuset.

Innvendig har CityCat fått parkeringsbrems med hydraulisk fjærmagasinbrems og ny bremsestang. Videre har maskinen fått nytt armlene integrert i førerdøra, samt sidelomme i dørpanelet. I tillegg leveres maskinen nå med luftfjæret førerstol og elektriske vindusheiser som standard.

Det er midjestyringen som er CityCat 2020s særegenhet. Der hvor frontpartiet kommer frem, følger bakpartiet etter i samme spor. Maskinen vil ikke kutte hjørner eller svinge ut og unngår derfor å kjøre på hindringer. Føreren av maskinen kan konsentrere seg om feiingen uten å bekymre seg for manøvreringen.

Maskinen har et omfangsrikt tilbehørsprogram som blant annet inkluderer ugresskost, sugeslange for løv, snøplog og andre opsjoner som spyleutstyr og snøkost.

Produktansvarlig Esben Fjellhaug hos Sigurd Stave Maskin AS, forteller at de rett før jul fikk inn den nye CityCat 2020. I tillegg har selskapet en demonstrasjonsmodell av den større CityCat 5000.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!