NCC hadde også jobben da den "nye" brua over Minnesund ble bygd på begynnelsen av 90-tallet - til OL på Lillehammer. Så gikk det ikke mange årene med to felt før det ble aktuelt med fire.

Kanskje noe å tenke på for dagens veiplanleggere? Det er nemlig svindyrt å bygge for smått.

Utvidelsen av bruene er en del av prosjektet med å lage sammenhengende fire felt med midtdeler på E6 mellom Gardermoen og Biri. Minnesund bru er i dag på to felt og Julsrud bru er på tre felt. Etter utvidelsen får de en bredde på ca. 22 meter.

- Det blir et utfordrende og spennende prosjekt å gjøre om de to bruene til fire felt. Det er ekstra morsomt å gjøre denne jobben siden NCC bygde Minnesund bru i sin tid, sier prosjektleder Sven Movold i NCC Construction i en pressemelding.

Minnesund bru strekker seg over Mjøsa i Eidsvoll kommune. Lengden på Minnesund bru er 532 meter og Julsrud bru er 315 meter.

Begge de to bruene skal forsterkes og utbedres i forbindelse med utvidelsen. Prosjektet starter i februar 2010 og skal være avsluttet i november 2011. I over ett år vil Minnesund bru være stengt for trafikk.

Bildet: Minnesundbrua er knapt 20 år, men skal nå utvides til fire felt. (Foto: Mahlum/Wikipedia)

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!