Elektroniske hjelpemidler av mange slag er blitt en del av hverdagen for de fleste entreprenører, om de vil det eller ikke. Mobiltelefon og pc er et minimum av hva man må ha og det er dette Citec AS har lagt til grunn for å utvikle dataprogrammer for anleggsbransjen.

Selskapet holder til på Holmlia, sør for Oslo, og ble etablert i 1988 som et konsulentselskap innen bygg- og arkitekttjenester. På begynnelsen av 1990-tallet begynte de å utvikle en anbudskalkulator og i 1996 ble første versjon lansert på markedet.

Nå har Citec lansert ProAdm v.4, som er et kalkyleverktøy for anleggskostnader, anbudskalkulasjon, timeregistrering, prosjektregnskap og annen administrasjon rundt prosjektering i anleggsbransjen.

- Programmet er spesialtilpasset til anleggsbransjen og hundre prosent tilpasset norske forhold. ProAdm har lav brukerterskel, det skal være enkelt å bruke, noe tilbakemeldingene fra kundene våre bekrefter, sier Sigve Hervig hos Citec. Han forteller at ProAdm brukes av små og mellomstore maskinentreprenører, anleggsgartnere, noen totalentreprenører og kommuner.

- ProAdm har mange egenskaper og kan brukes til blant annet anbudsbeskrivelse, kalkulasjon av anbud, avvik/endringsmelding og avdragsnota. Det kan også brukes til økonomiske rapporter og analyser, med prognoser hvordan prosjektet utvikler seg, sier Hervig.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!