Entreprenørselskapet skifter med jevne mellomrom ut deler av maskinparken og denne gangen falt valget på maskiner fra Volvo. Av de åtte maskinene som nå ble overlevert, var fire EC210CL beltegravere, en EC140CL beltegraver, en EW160C hjulgraver, en ECR58 (6-tonner) og en L90F hjullaster.

Alle graverne ble levert med HK-fester fra Klepp, Indexator rototilt og sentralsmøring. I tillegg er alle beltegraverne utstyrt med laser og GPS.

Utenfor lokalene til Vassbakk & Stol i Kopervik var det hektisk aktivitet på overleveringsdagen. Representanter fra Volvo Maskin Service i Sandes ga de siste instruksene til maskinførerne, gps-systemene ble kalibrert og det var høytidelig overrekkelse med kake og blomster.

Kort tid etter at den offisielle overleveringen var avsluttet, ble to av EC210CL-graverne lastet opp på hver sin maskintransport for å bli transportert over fjellet til Østlandet. De resterende maskinene settes fortløpende i drift på forskjellige anlegg på Vestlandet.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!