I forrige uke åpnet strekningen Kolomoen - Skabrud og i går åpnet strekningen mellom Gardermoen og Dal, nærmere bestemt delstrekning Hovinmoen - Dal.

Statssekretær Erik Lahnstein sto for den offisielle åpningen og sammen med blant annet regionveisjef Sissel Sandelin, veidirektør Terje Moe Gustavsen, skar han over snora som markerte åpningen av delstrekningen.

Veistrekningen er 10,1 km lang og hadde en kostnadsramme på 844 millioner kroner. Utbyggingen finansieres ved statlige midler og bompenger. På strekningen Hovinmoen - Dal er det satt opp en bomstasjon nord for avkjøringen til Gardermoen. Denne bomstasjonen settes i drift mandag 19. oktober kl. 12. Taksten for å passere er 13 kr for lette kjøretøy og 26 kr for tunge. Til sammen vil det bli fem bomstasjoner på strekningen Gardermoen - Kolomoen, når firefeltsveien står ferdig i 2014.

Samme dag som Hovinmoen - Dal åpnet, ble første sprengingen på delstrekningen Dal - Minnesund foretatt. Statssekretær Erik Lahnstein fyrte av den første salven rett etter at åpningsseremonien var avsluttet og om to år vil bilistene kunne kjøre nye 19 kilometer på firefelts motorvei.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!