"Vi valgte Ruukki som partner i prosjektet på grunn av deres lange erfaring og kunnskap om teknisk krevende bruprosjekter. At Ruukkis i høy grad prefabrikerer konstruksjonene betyr også betydelig redusert konstruksjonstid på anlegget," sier prosjektleder Geir Ståland i Skanska AS.

"Store prefabrikerte konstruksjoner leveres sjøveien direkte til anleggsområdet. Installasjon av broen skjer ved å løfte store konstruksjoner direkte på plass. Ved å forflytte arbeidsfasene fra anleggsområdet til verksteder blir vi i stand til å redusere installasjonstiden og minimalisere risikoen på anleggsområdet," sier Ruukki Constructions Sami Eronen, Senior Vice President, Infrastruktur og bygg, Nord-Europa.

Når brua er ferdig er den 26 meter bred og den løftede delen 36 meter lang.

Brukonstruksjonen produseres ved Ruukkis verksted i Sandnessjøen og stålpelene kommer fra rørverket i Oulainen, Finland.

Ruukkis levering av peler til brufundamentet er allerede i gang. Produksjon av konstruksjonene starter mot slutten av 2009 og installasjonsarbeidet fullføres våren 2010. Kråkerøybrua åpnes for trafikk høsten 2010.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!