Fresen som ble brukt kommer fra den østerrikske produsenten Kahlbacher som har stor erfaring innen hydraulisk drift av snøfreser. Med feste tilpasset hjulgraver vil fresen kunne brukes til oppgaver som tidligere var forbeholdt tidskrevende rutiner med skuffe og plog.

En KFS 750 har kapasitet og styrke til å ta fatt i kanter og midtdrabanter med tanke på å øke sikt og sikkerhet. Fresen takler alle typer snø, og er spesielt godt egnet på tøffe tak i harde og frosne snøkanter. Siden hjulgraveren stort sett har det litt stille på vinteren er det også fornuftig bruk av maskinparken.

Avhengig av bredden på fresen må man opp i oljemengder på 150-200 liter i minuttet for å få skikkelig effekt opplyses det fra produsenten. Fresen kan også utstyres med lastertut og dermed kunne brukes til effektiv snølasting rett i lastebil eller traktorhenger.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!