Harry Lian i Lian Scandinavia AS har levert Rotomasteren som vakte så stor oppsikt at den ble et innslag i NRK-nyhetene midt i august.

- Fra Langesund og sørover har oljen vært innom alle strender og brygger. Mesteparten av strandarealet er kommunalt, men olja har ikke brydd seg om hvem som eier stranden, forteller Jørn Salvesen, driftsleder i anleggsavdelingen i Bamble kommune.

Telemarks-kommunen har store verneverdig strandarealer, to av dem er Krokshavn og Steinvika som benyttes mye både av lokalbefolkning og tilreisende. Steinvika er et sårbart naturområde, blant annet finnes det 465 millioner år gamle fossile korallrev og lavarter som er en del av UNESCOs geopark.

- Vi fikk mesteparten av olja inn i Krokshavn og Steinvika. Der fikk vi tatt opp den tjukkeste olja manuelt. Resten tar vi nå med beltegående gravemaskin og rotomasteren. Frivillige fra kommunen og andre kommuner i Telemark deltar i oppryddingen, forteller Salvesen.

Les mer om strandrensingen i Bamble i neste nummer av AnleggsMagasinet (7-2009).

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!